ugorschina-zrobila-novu-zayavu-schodo-ukrayini-i-nato

Угорщина зробила нову заяву щодо України і НАТО

 • 16385 переглядiв

КИЇВ. 25 квітня. УНН. Будапешт буде і далі виступати проти взаємодії України в НАТО, незважаючи на міжнародний тиск. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС Угорщини.

З його слів, Угорщина перебуває під значним міжнародним тиском, який має на меті скасування блокування Будапештом подальших переговорів між НАТО і Україною, і Угорщина вважає цей міжнародний тиск "несправедливим з огляду на те, що Україна несе відповідальність за ситуацію, що виникла".

"Угорщина не підкориться міжнародному тиску і не буде жертвувати правами угорського народу, що живе в Україні, на вівтарі геополітичних інтересів", - сказав міністр закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пристайко відреагував на блокування Угорщиною Комісії Україна-НАТО

"Угорщина продовжить накладати вето на приєднання України до НАТО, поки вона не відновить права, які раніше надавалися національним меншинам. Якби Угорщина підкорилася тиску і "відмовилася" від права вето, вона залишилася б без інструментів для захисту прав угорців, які проживають в Україні", - сказав він.

Міністр пояснив, що Україна може зняти це вето, якщо відновить права закарпатських угорців. Він також зазначив, що він заявить про це на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Брюсселі в п'ятницю.

Нагадаємо, голова МЗС Угорщини очікує "третього удару в спину" від України.

Українські Національні Новини

Політика