ugorskiy-ekspert-orban-spodivayetsya-scho-zelenskiy-pokraschit-vidnosini-mizh-krayinami

Угорський експерт: Орбан сподівається, що Зеленський покращить відносини між країнами

 • 25414 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Наразі відносини між Україною та Угорщиною натягнуті, але з угорського боку є сподівання, що після сходження на посаду президента України Володимир Зеленський зможе їх покращити. Про це в ексклюзивному коментарі УНН розповів угорський політичний експерт Пітер Креко.

"Відносини України та Угорщини складаються дуже натягнуто. Вибори нового президента можуть відкрити нову главу у двосторонніх відносинах. Зеленський мав високу підтримку на Закарпатті, і Орбан (прем'єр-міністр Угорщини і лідер партії "Фідес" Віктор Орбан - ред.) натякнув на можливість того, що новий президент може привести до поліпшення двосторонніх відносин. Хоча я налаштований скептично", - пояснює угорський політолог Пітер Креко.

Угорський експерт, однак, підкреслює, що бачення Віктора Орбана - це "нейтральна" Україна, поза всяких альянсів.
"Намір Орбана мати дуже дружні відносини з Путіним заважає йому змінити курс на Україну. Він потрапив в пастку своєї проросійської політики", - вважає Креко.

Нагадаємо, УНН опитав експертів з різних країн про те, чого вони очікують від майбутнього глави України у площині міжнародних відносин. Детальніше можна прочитати у публікації "Неабиякі очікування від майбутнього президента у країн-сусідів і друзів України". 

Як повідомляв УНН, ЦВК залишилось опрацювати менше 0,5% протоколів. Відповідно до даних ЦВК, за Володимира Зеленського віддали голоси 73,22% або 13 476 640 виборців, а за Петра Порошенка — 24,45% або 4 501 586 виборець.

Українські Національні Новини

Політика