ukaz-prezidenta-pro-pripinennya-diyi-dogovoru-pro-druzhbu-z-rf-nabuv-chinnosti

Указ Президента про припинення дії договору про дружбу з РФ набув чинності

 • 10118 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Указ Президента Петра Порошенка про припинення дії договору про дружбу з Росією сьогодні опублікували в газеті "Урядовий кур'єр", передає УНН.

Указ Президента “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 року “Про Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією” набуває чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, згідно з рішенням РНБО, МЗС України має заявити Росії про бажання України припинити дію Договору про дружбу, співробітництво і партнерство, який був підписаний 31 травня 1997 року.

Також МЗС має поінформувати ООН, Організацію з безпеки та співробітництва в Європі, інші міжнародні організації про бажання України припинити дію договору, а також про підстави припинення.

Як повідомляв УНН, Україна до 30 вересня офіційно повідомить Росію про небажання продовжувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ.

Президент України планує повідомити ООН про припинення дії договору про дружбу з РФ під час свого візиту до Нью-Йорку, де 26 вересня він виступить в Генеральній асамблеї ООН.

Українські Національні Новини

Політика