ukaz-putina-pro-chastkovu-mobilizatsiyu-ofitsiyno-nabuv-chinnosti-detali

Указ путіна про часткову мобілізацію офіційно набув чинності: деталі

 • 193737 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. На сайті кремля опубліковано указ російського диктатора Володимира Путіна про часткову мобілізацію в рф, яка стартує сьогодні, повідомляє УНН.

Указ набирає чинності з моменту його офіційної публікації.

У документі йдеться про те, що всі громадяни, призвані на військову службу, матимуть статус військовослужбовців, які проходять службу за контрактом, який триватиме до кінця мобілізації.

Деталі

Військовослужбовці зможуть звільнитися, але лише з трьох причин: за віком (досягнення граничного віку перебування на службі — 50-65 років залежно від звання), за станом здоров'я або у зв'язку із судовим рішенням про тюремне ув'язнення. Також відстрочку від служби зможуть отримати чоловіки, які працюють в організаціях оборонно-промислового комплексу.

Глава Міноборони Сергій Шойгу також уточнив, кого саме торкнеться часткова мобілізація. За його словами, це тільки ті, хто вже відслужив, має військово-облікову спеціальність або бойовий досвід. Він підкреслив, що мобілізація не торкнеться студентів і тих, хто зараз служить за призовом. Таким чином, буде призвано близько 300 тис. резервістів, що становитиме 1% від загального мобілізаційного ресурсу. Як повідомляють росЗМІ, примітно, що в президентському указі таких уточнень немає.

Крім того, в опублікованому документі відсутній пункт 7.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У рф збираються призвати 300 тисяч резервістів - шойгу

     • 197838 переглядiв

    Уже 764 дитини отримали поранення у війні рф проти України

     • 84748 переглядiв

    Чи буде дешева гречка – розповів економіст

     • 303953 переглядiв