ukraerorukh-podaruvav-okupovanomu-krimu-derzhmayna-na-1-mln-grn

Украерорух "подарував" окупованому Криму держмайна на 1 млн грн

 • 8702 переглядiв

КИЇВ. 31 жовтня. УНН. За підсумками аудиту ДП "Украерорух" фахівці Рахункової палати заявили про ознаки розтрати державного майна підприємства з боку його посадових осіб на суму близько 1 млн грн, передає УНН із посиланням на звіт аудиторів.

Згідно із документом, про ознаки розтрати держмайна свідчать наступні дані.

До жовтня 2014 року частина вивезеного з території АР Крим майна авіакомпанії, первісною вартістю 968,8 тис. грн, передавалась актами внутрішнього переміщення від однієї матеріально відповідальної особи до іншої.

Утім, у жовтні 2014 року виявилось, що майно "начебто залишилось на території АР Крим", пишуть аудитори, посилаючись на службові записки директора авіакомпанії "Украерорух".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держсекретар МІУ відмовився пояснити, чому не звільняє голову "Украероруху"

"Зазначене свідчить про ознаки кримінального правопорушення, вчиненого посадовими особами у частині привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, відповідальність за яке передбачена статтею 191 Кримінального кодексу України", - йдеться у звіті Рахункової палати.

Нагадаємо, як писав УНН, на підставі звіту Рахункової палати проти керівництва "Украероруху" відкрили провадження.

Також нагадаємо, проти посадовців ДП кримінальні провадження розслідують уже в НАБУ, ГПУ та Нацполіції.

Правоохоронці з’ясовують, чому кошти підприємства у понад 400 млн грн були виведені чинним керівництвом на згодом збанкрутілий "Платинум банк"

Українські Національні Новини

Економіка