ukraina-domovliaietsia-z-italiieiu-pro-prosuvannia-ukrainskykh-brendiv-na-svitovu-arenu-svyrydenko

Україна домовляється з Італією про просування українських брендів на світову арену - Свириденко

 • 28697 переглядiв

Україна та Італія домовилися співпрацювати у просуванні українських брендів у світі та підтримку виходу українських виробників на міжнародні ринки через програму "Зроблено в Україні".

Італія підтримає українських виробників у виході на міжнародні ринки та сприятиме розповсюдженню бренду "Зроблено в Україні". Про це повідомила перша віцепрем’єрка – міністерка економіки України Юлія Свириденко, пише УНН.

Деталі

На зустрічі в рамках Саміту міністрів країн G7 з питань промисловості, технологій та інновацій, Юлія Свириденко домовилися з міністром підприємств та виробництва Італії Адольфо Урсо про підтримку українських виробників у виході на міжнародні ринки та просуванні бренду "Зроблено в Україні". 

Італійський уряд має успішний досвід реалізації програм підтримки місцевих виробників. Завдяки такій підтримці бренд Made in Italy став відомим у всьому світі. Домовились про те, що Італія надасть експертів, які допоможуть Україні просувати бренд Made in Ukraine за прикладом того, як це відбувалося в Італії два десятки років тому

- сказала вона.

Також за її словами, італійські партнери запропонували допомогти із просуванням українських виробників на таких торгових майданчиках, як Amazon.

Також міністри обговорили можливість залучення приватного сектора Італії до відновлення української економіки, в тому числі через спільні проєкти у сфері логістики, виробництва та інших напрямках.

Свириденко зазначила, що Україні вкрай важливо залучати іноземних інвесторів на український ринок - як тих, хто залишив український ринок з початку повномасштабного вторгнення, так і тих, хто не працював в Україні, але розглядає цю можливість. 

Крім того, на зустрічі були розглянуті проблематичні аспекти, пов'язані з кредитуванням експортерів та інвесторів через Експортно-кредитне агентство Італії SACE.

Нагадаємо

Український уряд планує стимулювати економічне зростання шляхом збільшення локалізації оборонного виробництва та підтримки вітчизняних виробників за допомогою програми "Зроблено в Україні" та інвестиційних стимулів.

27.02.24, 12:00 • [views_0]

Ірина Колеснік

Економіка