ukraina-i-nimechchyna-obhovoryly-investytsii-vydobutok-litiiu-hrafitu-tytanu-ta-nikeliu

Україна і Німеччина обговорили інвестиції, видобуток літію, графіту, титану та нікелю

 • 44038 переглядiв

Німеччина та Україна обговорили збільшення німецьких інвестицій в українську енергетику, транспорт, сільське господарство, виробництво критично важливих матеріалів та "зеленої" сталі, а також розвиток розподіленої генерації з використанням німецьких та українських компонентів.

Німеччина та Україна обговорили збільшення німецьких інвестицій в українську енергетику, транспорт, сільське господарство, виробництво критично важливих матеріалів та "зеленої" сталі, а також розвиток розподіленої генерації з використанням німецьких та українських компонентів, повідомили у Мінекономіки 18 квітня, пише УНН.

Деталі

"Німецький бізнес зацікавлений збільшувати інвестиції в ключові галузі української економіки", - повідомили в міністерстві у соцмережах.

Як зазначається, про це говорили перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко та віцеканцлер - міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Габек.

Під час зустрічі сторони також обговорили:

  • розбудову в Україні розподіленої генерації, зокрема можливості використання німецьких та українських комплектуючих для цієї цілі; 
  • перспективи залучення німецького бізнесу до збільшення видобутку й обробки літію, графіту, титану, нікелю та інших критичних матеріалів.

Перший віцепрем'єр назвала найбільш перспективні сектори для інвестицій в Україну, зокрема: 

  • енергетика; 
  • транспорт і логістика; 
  • агропереробний комплекс; 
  • виробництво критичних матеріалів та "зеленої" сталі.

Свириденко подякувала Німеччині за підтримку української армії та економіки та за допомогу нашим біженцям.

Доповнення

З початку повномасштабної агресії Україна отримала від Німеччини загалом 32,2 млрд євро.

Відновлення енергоінфраструктури та залучення німецької допомоги: Зеленський поговорив віцеканцлером ФРН18.04.24, 21:40 • [views_0]