ukraina-ochikuie-otrymaty-shchonaimenshe-5-protyminnykh-korabliv

Україна очікує отримати щонайменше 5 протимінних кораблів

 • 19875 переглядiв

Екіпажі двох протимінних кораблів, наданих Великою Британією, вже пройшли підготовку і заступили на чергування, очікується прибуття ще трьох кораблів з Нідерландів і Бельгії, що дозволить Україні отримати щонайменше п'ять протимінних кораблів загалом.

Екіпажі двох мінних шукачів, які надала Велика Британія Україні, вже пройшли підготовку та несуть службу, також очікується ще 3 кораблі від Нідерландів та Бельгії. Про це повідомив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, повідомляє кореспондент УНН.

Екіпажі (мінних тральщиків "Чернігів" та "Черкаси" - ред.) пройшли підготовку, вони вже несуть службу. Минулого року вони отримали оцінку сумісності І рівня з країнами НАТО. В цьому році ми сподіваємося отримати вже найвищу оцінку – ІІ рівень сумісності, який дозволить працювати, виконувати завдання, у складі ордерів, тобто це вже повна сумісність

- каже Плетенчук.

За його словами, екіпажі вже знають свої обов’язки та свою роботу. Також він прокоментував ситуацію, щодо очікування передачі кораблів для України.

Ще три кораблі готуються до передачі від Нідерландів та Бельгії для України. Зараз їх готують, і на них екіпажі вже так само починають проходити навчання. Тобто загалом ми плануємо отримати як мінімум п'ять кораблів, які є протимінними

- повідомив Плетенчук.

Нагадаємо

Українські військові кораблі "Черкаси" і "Чернігів", передані Великою Британією Україні, готуються до участі в міжнародних навчаннях з країнами НАТО "Сі Бриз - 2024".

Популярні

Новини по темі

Україна очікує отримати щонайменше 5 протимінних кораблів

 • 19875 переглядiв