ukraina-otrymala-ponad-250-tysiach-doz-omikron-spetsyfichnoi-vaktsyny-proty-covid-19

Україна отримала понад 250 тисяч доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19

 • 20685 переглядiв

ЮНІСЕФ доставив в Україну понад 254 000 доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 для безплатних щеплень, призначених для дітей віком від 5 років і дорослих, які будуть розподілені по всіх регіонах за підтримки Глобального альянсу з вакцин та імунізації (Gavi).

Дитячий фонд ООН (UNICEF Ukraine) доставив в Україну понад 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19 для проведення безоплатних щеплень. Про це пише УНН з посиланням на МОЗ.

Деталі 

Зазначається, що вакцина призначена для дітей від п’яти років і дорослих в Україну, далі вона буде розподілена між усіма областями. Поставка відбулася за підтримки Глобального альянсу з вакцин та імунізації (Gavi). 

Світова тенденція щодо COVID-19 свідчить, що вірус переходить до категорії сезонних захворювань, як грип. Щороку люди стикатимуться з коронавірусом, який продовжить мутувати. Омікрон-специфічна вакцина, яку доставив ЮНІСЕФ, адаптована спеціально для захисту проти штаму "Омікрон" коронавірусу SARS-CoV-2, який циркулює у країні

- резюмував головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Доповнення

У МОЗ розповіли, що з початку епідсезону в жовтні 2023 року на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіли понад 3,7 мільйона українців. За цей період зареєстровано 839 летальних випадків унаслідок ускладнень COVID-19.

В Україні оновили рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19: що змінилося18.03.24, 13:21 • [views_0]

Зазначається, що за перебігом захворювання штам "Омікрон" переважно протікає як звичайна респіраторна хвороба й не викликає тяжкої кисневої залежності. Однак залишається небезпечним для груп ризику: людей з патологіями, хронічними захворюваннями та ослабленим імунітетом, старших за 60 років.

Тому людям з групи ризику рекомендована вакцинація. Вона безоплатна, зробити щеплення можна у сімейного лікаря або у пункті щеплення на базі лікарні.

Щеплення проти COVID-19 у 2024 році залишаються безоплатними для всіх українців. Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах. Після початку повномасштабної війни робота центрів масової вакцинації, які працювали в ТРЦ та інших пристосованих приміщеннях для масових щеплень, з безпекових міркувань, була зупинена. Мережа пунктів щеплень, які працюють в амбулаторіях, лікарнях, ЦПМСД — чинна. Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна дізнатись, зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19

- резюмували в МОЗ.

Нагадаємо

Заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що попри недосягнення рекомендованого ВООЗ рівня вакцинації, COVID-19 стає сезонним захворюванням в Україні, з очікуваними щорічними спалахами восени та взимку.