ukraina-potrebuie-bilshe-system-ppo-shchob-nashi-dity-ne-bihly-v-ukryttia-vid-vybukhiv-shmyhal

Україна потребує більше систем ППО, щоб наші діти не бігли в укриття від вибухів - Шмигаль

 • 26632 переглядiв

Україні потрібно більше систем протиповітряної оборони, щоб дітям не доводилося бігти в укриття від російських ракетних атак.

Прем’єр міністр України Денис Шмигаль наголосив на необхідності посилення систем ППО на тлі російської атаки на Київ. За словами Шмигаля, Україна потребує більше такої зброї, щоб наші діти не бігли в укриття від вибухів.

Про це Шмигаль написав у своєму Telegram-каналі, передає УНН.

Деталі

росія не зупиняє свого ракетного терору. Вранці ворог атакував Київ гіперзвуковими ракетами з окупованого Криму. Наші героїчні сили ППО відбили атаку. На жаль, внаслідок падіння уламків є постраждалі, їм надається допомога. Працюють рятувальні служби. Системи ППО вкотре доводять свою ефективність в руках українських воїнів. Україна потребує більше такої зброї, щоб наші діти не бігли в укриття від вибухів

- написав Шмигаль.

Нагадаємо

Внаслідок ранкової ракетної атаки російських військ у Києві кількість постраждалих зросла до 7, усі - у Печерському районі, двоє з них - госпіталізовані.  

Президент Володимир Зеленський відреагував на ракетну атаку рф по Києву, зазначивши про п’ятьох постраждалих. Президент також подякував українським рятувальникам, які ліквідовують наслідки російської атаки та наголосив, що для безпеки міст і збереження людських життів Україні потрібно більше ППО.  

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба також відреагував на атаку рф на Київ, зазначивши, що немає безчинств, які б не вчинила росія, а також наголосив на необхідності посилення протиповітряного захисту, зокрема системами Patriot.