ukraina-ta-latviia-khochut-zapustyty-spilne-vyrobnytstvo-artyleriiskykh-snariadiv-ta-droniv-shmyhal

Україна та Латвія хочуть запустити спільне виробництво артилерійських снарядів та дронів - Шмигаль

 • 21796 переглядiв

Україна та Латвія обговорили запуск спільного виробництва 155-мм снарядів та безпілотників для Збройних сил України, а Латвія забезпечить лікування та реабілітацію поранених українських військовослужбовців.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із латвійською колегою Евікою Сіліні питання надання нового імпульсу в організації нового спільного виробництва снарядів калібру 155-мм, а також запуск спільного виробництва безпілотників для потреб ЗСУ. Про це заявив Шмигаль під час пресконференції, передає УНН.

Деталі

Ми обговорили також як надати нового імпульсу в організації нового спільного виробництва снарядів калібру 155-мм в Латвії, або на спільних підприємствах. Впевнений скоро ми побачимо результати таких перемовин. Окремо хочу подякувати Латвії за ефективне лідерство в коаліції дронів, де ми очікуємо, що вже найближчим часом запустимо спільне виробництво безпілотників для потреб ЗСУ. Дійсно я підтверджую високі характеристики дронів, виготовлених в Латвії, які дуже сильно себе проявляють

- сказав Шмигаль.

Він зазначив, що сторони обговорили питання тренування українських військових, а також питання лікування та реабілітації поранених українських бійців.

Ми домовилися, що цьогоріч чергова кількість наших воїнів зможе приїхати і пройти лікування в Латвії. Це надзвичайна ініціатива для нас

- додав Шмигаль.

Нагадаємо

Латвія у рамках роботи Коаліції дронів планує надіслати Україні перші дрони на загальну вартість 1 млн євро, які вже пройшли всі необхідні перевірки та визнали їх досить належними до бойових дій.

Популярні

Новини по темі