ukraina-vede-perehovory-z-10-krainamy-shchodo-bezpekovykh-uhod

Україна веде переговори з 10 країнами щодо безпекових угод

 • 31833 переглядiв

За словами заступника голови Адміністрації Президента, Україна наразі веде переговори з близько 10 країнами щодо підписання угод у сфері безпеки, причому деякі угоди планується підписати протягом місяця.

Україна наразі одночасно проводить переговори з 10 країнами щодо підписання безпекових угод. Про це повідомив заступник керівника ОП Ігор Жовква в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

"Наша переговорна делегація на чолі з керівником ОП Єрмаком сформована Президентом Україн, туди входять представники ключових міністерств…Це зараз порядка 10 переговорів одночасно відбувається з різною інтенсивністю з іншими країнами", - сказав Жовква.

За його словами, інші країни мають свої бюрократичні процедури.

"Хтось швидше реагує, хтось має проблеми з бюджетним процесом. Не у всіх країнах навіть бюджети затверджені на нинішній рік, отже на даний момент є проблематичним зафіксувати цифру. В кожній укладеній угоді з Україною є конкретні цифри щодо обсягів, які вже були надані з початку відкритої агресії, конкретна цифра на теперішній рік та чітке зобов'язання, що протягом 10-річного періоду подібні цифри, динаміка залишатиметься", - розповів Жовква.

В ОП розповіли, коли Україна розпочне предметні переговори про зміст безпекової угоди зі США25.02.24, 14:20

Або як він зазначив у випадку з Латвією, визначено чітко відсоток від ВВП який не змінюватиметься протягом дії цієї угоди.

На запитання, чи можуть в  червні на Саміті миру бути підписаними нові угоди, Жовква відповів: "Я думаю, що точно будуть раніше підписані. У нас така динаміка, що протягом місяця відбувається мінімум декілька підписань подібних документів. Лише перша декада квітня минула, а ми маємо вже дві угоди – з Фінляндією та Латвією. Попереду травень, тому впевнений, що найближчим часом побачимо декілька важливих угод з важливими для України партнерами".

Доповнення

Загалом Україна має вже дев'ять підписаних безпекових угод із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.

Президент Польщі Анджей Дуда запевнив у підтримці України Польщею, а також анонсував підписання безпекової угоди між країнами, коли завершаться переговори.

Популярні

Новини по темі

Україна веде переговори з 10 країнами щодо безпекових угод

 • 31833 переглядiв

Культовий серіал "Мелроуз Плейс" збираються перезавантажити

 • 102860 переглядiв

Понад 50 ракет випустили по Ізраїлю з боку Лівану

 • 26374 переглядiв

Жовква про участь Китаю у Саміті миру: китайці не кажуть ні

 • 24408 переглядiв