ukraina-zaluchyt-do-21-miliarda-dolariv-kredytiv-vid-pivdennoi-korei-minfin

Україна залучить до 2,1 мільярда доларів кредитів від Південної Кореї - Мінфін

 • 20156 переглядiв

Україна та Південна Корея підписали рамкову угоду, яка дозволить Україні отримати до 2,1 мільярда доларів кредитів від Фонду економічного розвитку та співробітництва Південної Кореї на реалізацію пріоритетних проектів у 2024-2029 роках.

Міністр фінансів Сергій Марченко підписав рамкову угоду між урядом України та урядом Республіки Корея стосовно кредитів від Фонду економічного розвитку і співробітництва ("EDCF") на 2024-2029 роки. Про це повідомляє Міністерство фінансів України, передає УНН.

Деталі 

Підписання відбулося під час робочого візиту на Весняні збори МВФ та Світового банку, які відбулись у Вашингтоні. Міністерство економіки України спільно з Міністерством фінансів України працювали над підготовкою зазначеної угоди.

Відповідно до положень угоди, Уряд Республіки Корея надає можливість Українській стороні отримувати кредити від EDCF на суму, що не перевищує 2,1 млрд доларів США на період 2024-2029 років

- резюмували в Мінфіні. 

Зазначається, що кредитні кошти надаватимуться для реалізації пріоритетних проєктів, що спільно відбиратимуться сторонами.

Шмигаль зустрівся зі спецпредставницею США Пріцкер: обговорили посилення ППО та фінансову підтримку16.04.24, 18:15 • [views_0]

Також міністр фінансів України Сергій Марченко провів зустріч з Віцепрем'єр-міністром і міністром економіки та фінансів Республіки Корея Сан-Мок Чхве.

Підписання даної Угоди, разом зі спрямованою Україні гуманітарною допомогою та підтримкою на міжнародній арені є проявом надійного партнерства між Республікою Корея та Україною. Переконаний, що, зважаючи на високотехнологічний розвиток Кореї, подальша співпраця між країнами дозволить нам застосувати найкращі практики Республіки Корея для відновлення та відбудови України

- зауважив Марченко. 

Довідково

Фонд співробітництва в економічному розвитку (EDCF) заснований Урядом Республіки Корея 1 червня 1987 року з метою сприяння економічному співробітництву між Кореєю та країнами, що розвиваються. Фонд надає фінансову підтримку країнам-партнерам для їх промислового розвитку та економічної стабільності.

Нагадаємо

Очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що цьогоріч Україна потребує 42 мільярди доларів бюджетної підтримки, щоб продовжити боротьбу з російським вторгненням.