ukraina-zatsikavlena-v-posylenni-torhovelno-ekonomichnykh-vidnosyn-z-indiieiu-zelenskyi

Україна зацікавлена в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією - Зеленский

 • 20924 переглядiв

Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Індії зміцнення торговельно-економічних відносин, зокрема аграрний експорт, співпрацю в авіаційній галузі, торгівлю фармацевтичною та промисловою продукцією.

Президент України Володимир Зеленський в телефонній розмові обговорив із прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді підтримку Формули миру та розвиток двосторонніх відносин. Президент зазначив, що Україна зацікавлена в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією. Про це УНН повідомляє із посиланням на пост Зеленського у соцмережах та Офіс Президента. 

Деталі

Зеленський подякував Моді за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, за гуманітарну допомогу та активну участь представників Індії в зустрічах на рівні радників. 

Також зазначив, що Україні  важливо, щоб Індія взяла участь і в інавгураційному Саміті миру, підготовка до якого триває у Швейцарії.

Сторони обговорили розвиток двосторонніх відносин, одним з елементів якого має стати зустріч команд і засідання Міжурядової комісії зі співробітництва в Делі найближчим часом.

Україна зацікавлена в посиленні торговельно-економічних відносин з Індією, зокрема в аграрному експорті, у співпраці в авіаційній галузі й торгівлі фармацевтичною та промисловою продукцією

- заявив Зеленський.

Також Президент вказав, що Україна вітатиме повернення індійських студентів до українських закладів освіти.

Доповнення

За даними Reuters, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідає Індію наступного тижня, щоб заручитися підтримкою для українського "мирного плану".