ukraina-zbilshyla-vyrobnytstvo-droniv-shcho-vrazhaiut-tsili-za-1000-km-fedorov-v-interviu-welt

Україна збільшила виробництво дронів, що вражають цілі за 1000 км — Федоров в інтерв'ю Welt

 • 24777 переглядiв

За словами міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, у 2024 році виробництво безпілотників дальнього радіусу дії понад 1000 км в Україні зросло вдесятеро порівняно з попереднім роком.

У 2024 році українське виробництво дронів дальньої дії вдалось збільшити вдесятеро порівняно з минулим роком. Про це розповів Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Welt, пише УНН.

Більшість дронів, які атакували російські НПЗ, мають радіус дії від 700 до 1 000 кілометрів, але зараз є моделі, які можуть пролетіти понад 1 000 кілометрів. 

— сказав він.

Деталі

За словами очільника Мінцифри, у цьому році в Україні планують створити ще понад мільйон безпілотників. Михайло Федоров також зазначив, що штучний інтелект має зробити ці бпла потужнішими.

Федоров зауважив, що саме від розвитку безпілотників залежить кінцевий результат війни. Втім, за словами посадовця, наразі не можна сказати, хто перемагає у технологічній війні.

Україна та Данія співпрацюватимуть у сфері defense tech – Мінцифри23.03.24, 20:22 • [views_0]

Нагадаємо

Раніше Федоров інформував, що Україна може виробляти 2 мільйони дронів на рік, але для цього потрібна фінансова допомога Заходу.

Раніше УНН писав, із посиланням на заступника міністра цифрової трансформації Олександра Борнякова, що наземні дрони, які розробляються для ЗСУ, зможуть протистояти РЕБ та самі визначатимуть маршрут.