ukraini-vazhlyvo-aktyvizuvaty-spivpratsiu-z-partneramy-shchodo-detsentralizatsii-enerhosystemy-shmyhal

Україні важливо активізувати співпрацю з партнерами щодо децентралізації енергосистеми - Шмигаль

 • 21825 переглядiв

Уряд працює за трьома напрямками для вирішення енергетичних проблем: швидкий ремонт та відновлення об'єктів, децентралізація енергетичної системи за рахунок малих когенераційних установок та співпраці з партнерами, а також посилення протиповітряної оборони критично важливої інфраструктури.

Пріоритетний напрямок роботи уряду та головний виклик - це енергетика. Важливо на регіональному рівні активізувати співпрацю з партнерами щодо децентралізації енергосистеми. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

Шмигаль відзначив, що робота йде у трьох напрямках.

"Перше — це швидкі ремонти, а також відновлення об’єктів генерації та розподілу. Ремонти ідуть 24/7. Вдячні нашим енергетикам. Постійно координуємо потреби. Два дні тому говорили з послами G7. Маємо підтримку Литви, яка передає дуже потрібне обладнання, зокрема для наших ТЕЦ. Говоримо з усіма партнерами", — сказав Шмигаль і додав, що окремо держава працює над питанням збільшення можливостей імпорту електроенергії з ЄС до 2,2 ГВт.

Зеленський закликав вже зараз починати готуватися до наступного опалювального сезону12.04.24, 18:17 • [views_0]

За його словами, другий напрямок — це децентралізація енергосистеми.

Прем’єр-міністра заявив, що вже є понад 120 малих когенераційних установок.

"Звичайно, що цього недостатньо. Важливо на регіональному рівні активізувати співпрацю з партнерами в цьому напрямку", — підкреслив Шмигаль.

Частина підтримки від партнерів гальмується, потрібно збільшувати власні можливості - Зеленський12.04.24, 18:06 • [views_0]

Шмигаль повідомив, що третій напрямок — це посилення ППО. Зокрема, Уряд ухвалив рішення, яке дозволить профінансувати закупівлю РЕБ для об’єктів критичної інфраструктури.

Ще один глобальний виклик для держави зараз — це будівництво оборонних рубежів. Як повідомив Прем’єр-міністр, за дорученням Президента уряд ухвалив рішення про виділення ще 3,88 млрд грн на фортифікації. Загалом від початку року виділено вже майже 30 млрд.

"Також сьогодні ухвалили рішення, яке дозволить "Укрзалізниці" в пріоритетному порядку перевозити бетонні складові для будівництва фортифікаційних споруд. Це дасть можливість значно прискорити облаштування наших оборонних рубежів", — зауважив Шмигаль.