ukrainski-sportyvni-lidery-vymahaiut-vidstoronennia-rosiiskykh-ta-biloruskykh-sportsmeniv-vid-olimpiady-u-paryzhi

Українські спортивні лідери вимагають відсторонення російських та білоруських спортсменів від Олімпіади у Парижі

 • 27259 переглядiв

Україна вимагає відсторонити російських і білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі через їх підтримку війни проти України.

Україна вимагає відсторонити російських та білоруських спортсменів від Олімпійських ігор- 2024 у Парижі. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України, передає УНН.

Деталі

Українські спортивні лідери, у тому числі Матвій Бідний, Вадим Гутцайт та Юрій Копитко, у спільному листі закликали до відсторонення російських та білоруських спортсменів від участі в Олімпійських іграх у Парижі через їх підтримку війни проти України.

Вони наголосили, що допускати атлетів з країн-агресорів до міжнародних змагань є неприпустимим. У листі звернули увагу на спортсменів, які відомі як агенти гібридного впливу рф, серед яких Ванесса Каладзінська, Заурбек Сідаков, Завур Угуєв, Мілад Алірзаєв, Сергій Семенов, Надія Соколова, Аліна Касабієва, Ханум Велієва, Наталія Малишева та Артур Наїфонов.

Очільники українських спортивних установ закликають міжнародних партнерів прийняти заходи, щоб дотриматися рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету щодо нейтрального статусу спортсменів з рф та білорусі, а також не допускати їх до міжнародних змагань.

Українські спортсмени закликають не допускати російських і білоруських атлетів до Олімпіади в Парижі29.12.23, 17:17 • [views_0]