ukravtodor-planuye-onoviti-ponad-200-km-dorig-u-chornobilskiy-zoni-do-2023-roku

Укравтодор планує оновити понад 200 км доріг у Чорнобильській зоні до 2023 року

 • 13461 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Укравтодор бере на баланс 220 км доріг у Чорнобильській зоні відчуження і планує оновити їх за 2021-2023 роки. Про це повідомляє УНН із посиланням на сторінку у Facebook Укравтодору.

"Укравтодор бере на баланс дороги у Чорнобильській зоні відчуження. 220 км доріг у 30-ти кілометровій Чорнобильській зоні відчуження будуть передані на баланс Служби автомобільних доріг у Київській області", - йдеться у повідомленні.

За словами голови Укравтодору Олександра Кубракова, також цього року на баланс агентства було прийнято кілька важливих об’єктів – у тому числі вулиці, які стануть об'їздними у Калуші та міст-новобудов у Чорноморську.

"Ключовий принцип – це дійсно мають бути об’єкти державного значення, які на цьому етапі є великим фінансовим викликом для місцевої влади. У випадку з дорогами у зоні відчуження – ми плануємо їх оновлення за 2021-2023. Ці дороги були частиною міжнародних маршрутів, зараз вони будуть забезпечувати, перш за все, туристичні потреби", - сказав Кубраков.

Вказано, що невдовзі розпочнеться комісійне обстеження стану доріг, на його основі та з урахуванням туристичних маршрутів будуть пріоритезовані ремонти.

Повідомляється, що за інформацією Держагентства з управління зоною відчуження з 2015 року до 2019 року кількість туристів збільшилася з 8 до 80 тис., з них майже половина – іноземці.

Чорнобильська зона розташована у Поліському та Іванівському районі Київської області, дістатись туди можна дорогою Р-02 "Київ — Іванків — Овруч".

Зазначається, що цього року буде завершено ремонт дороги Р-02 на 13 км у районі сіл Старі Петрівці, Нові Петрівці та Лютіж.

Нагадаємо, на думку експерта, сучасні дороги зменшать собівартість перевезень на 30%.

Українські Національні Новини

Політика