ukrayina-5-rokiv-ne-mozhe-znayti-konvoyira-yakiy-vtik-z-eksnardepom-shepelyevim

Україна 5 років не може знайти конвоїра, який втік з екснардепом Шепелєвим

 • 14130 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Конвоїр Олег Бондаренко, який допоміг втекти з-під арешту екснардепу Олександру Шепелеву, 5 років числиться в розшуку Міністерства внутрішніх справ. Про це свідчить база розшуку осіб, які переховуються від слідства, передає УНН.

Бондаренка внесли в базу 8 липня 2014 року. Згідно з базою МВС, він звинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ст. 364 ч. 2 (зловживання владою або службовим становищем - ред.), ст. 393 ч. 2 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти - ред.) ККУ.

Де сьогодні перебуває Бондаренко - невідомо. За даними колишнього керівника Державної пенітенціарної служби Сергія Старенького, він знаходиться в Москві.

Нагадаємо, Шепелєв втік з-під арешту в 2014 році і переховувався в Росії. Українські правоохоронці затримали втікача тільки в лютому 2018 року. З тих пір він перебуває в місцях ізоляції.

Відразу в декількох районних судах зараз розглядаються справи проти Шепелєва за звинуваченням його в організації вбивств і замахів на правоохоронців і банкірів, а також розкрадання коштів "Родовід банку". Справу за фактом його втечі розглядається в Деснянському районному суді.

Як раніше повідомляв УНН, під слідством зараз і медексперт Давид Валіахметов, який на замовлення захисту Шепелєва видав висновок про хвороби обвинуваченого, які нібито несумісні з його перебуванням в СІЗО. Цей висновок надалі був використаний захисниками Шепелєва для спроби зміни йому запобіжного заходу.

Українські Національні Новини

Політика