ukrayina-bachit-vikno-mozhlivostey-na-samiti-nato-v-madridi

Україна бачить “вікно можливостей” на саміті НАТО в Мадриді

 • 24593 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Україна, яка прагне до членства в НАТО, бачить вікно можливостей у саміті Північноатлантичного альянсу в Мадриді у 2022 році. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Генсеком Альянсу Єнсом Столтенбергом за підсумками зустрічі у Брюсселі, передає кореспондент УНН.

Деталі

Президент нагадав, що у 1997 році під час саміту НАТО саме в Мадриді Україна та держави-члени НАТО підписали Хартію про особливе партнерство.

Зі слів Глави держави, цей документ зафіксував високий рівень партнерства між сторонами та широкий спектр взаємодії.

Цитата:

“Наступного року минає 25 років від укладення цього документу. І знову саміт НАТО, і знову відбувається у Мадриді. Я бачу у цьому не лише символізм, але і вікно можливостей”, - сказав Зеленський.

Додамо

У липні Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що результати українських реформ можуть бути представлені вже на наступному саміті НАТО, який відбудеться у Мадриді.

Столтенберг при цьому раніше зазначав, що про рішення щодо України на майбутньому саміті лідерів НАТО в Мадриді говорити поки зарано, однак Альянс точно продовжить підтримку суверенітету і територіальної цілісності нашої держави.

Українські Національні Новини

Політика