ukrayina-gotova-do-bud-yakogo-formatu-peremovin-z-rosiyeyu-dlya-vregulyuvannya-konfliktu-zelenskiy

Україна готова до будь-якого формату перемовин з Росією для врегулювання конфлікту - Зеленський

 • 32268 переглядiв

БРЮССЕЛЬ-КИЇВ. 15 грудня. УНН. Україна готова до будь-якого формату перемовин із Росією для вирішення конфлікту. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції у Брюсселі, передає УНН.

Цитата

“Ще раз, можу підкреслити, що Україна, готова до будь-якого формату перемовин з РФ щодо врегулювання цього процесу. Ми про це говоримо відкрито і вже не перший раз. Потрібно таке ж бажання зупинити війну і з боку РФ”, - заявив президент.

Деталі

У контексті врегулювання конфлікту між країнами, Зеленський також згадав про перемовини Азербайджану та Вірменії, зазначивши, що “атмосфера їх діалогу була достатньо позитивною”.

“Це приємно бачити, а також знати, що в цьому є велике досягнення з боку Євросоюзу. Особисто з боку Шарля Мішеля. Я хочу привітати і лідерів і Шарля Мішеля. І віримо, що так буде і у війні між Україною і Росією. Між нашими державами”, - додав президент.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський 15-16 грудня здійснює робочий візит до Брюсселя для участі в шостому саміті Східного партнерства.

У межах візиту Зеленський проведить низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав — членів ЄС та країн-партнерів, керівництвом Європейського Союзу та Генеральним секретарем НАТО.

Зокрема, сьогодні відбулася перша зустріч Зеленського із Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцом. За інформацією пресслужби, Зеленський запросив Федерального канцлера здійснити візит в Україну.

Також Президент зустрівся окремо з Президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном.

За інформацією пресслужби, лідери обговорили "актуальні питання українсько-французької співпраці", зокрема реалізацію міжурядових домовленостей щодо спільних економічних проектів.

Українські Національні Новини

Політика