ukrayina-gotova-do-nevidkladnikh-peregovoriv-schodo-evakuatsiyi-lyudey-z-mariupolya-zelenskiy-na-zustrichi-z-gensekom-oon

Україна готова до невідкладних переговорів щодо евакуації людей з Маріуполя: Зеленський на зустрічі з Генсеком ООН

 • 108448 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Президент України Володимир Зеленський та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш під час перемовин обговорили питання евакуації з заводу "Азовсталь" у Маріуполі, пише УНН.

Цитата

"Україна готова до невідкладних переговорів для евакуації людей із Маріуполя та розраховує на підтримку ООН. Сказав про це під час зустрічі з Антоніу Гутеррішем", - написав Зеленський за підсумками зустрічі.

Деталі

Також, з його слів, під час зустрічі обговорили спровоковану росією продовольчу кризу, збільшення гуманітарної допомоги для нашої країни, повернення додому українців, депортованих окупантами.

Генсек також підтвердив, що тема евакуації з Маріуполя обговорювалась.

"Маріуполь – це криза у кризі, тисячі цивільних потребують життєво важливої допомоги, багато осіб поважного віку, хворих та людей з обмеженою мобільністю. Їм потрібен рятівний маршрут, щоб залишити це пекло. Під час мого візиту до Москви президент путін загалом дав згоду на залучення ООН та МКЧХ до евакуації цивільних з "Азовсталі", - сказав Генсек на спільній пресконференції.

"Поки ми з вами розмовляємо, тривають інтенсивні дискусії щодо перетворення цієї пропозиції на реальність", - додав він.

Нагадаємо

Як писав УНН, раніше Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, який сьогодні відвідує з візитом Україну, зустрівся на Банковій з президентом Володимиром Зеленським.

Напередодні Гутерріш провів зустріч з російським диктатором владіміром путіним.

Українські Національні Новини

Політика