ukrayina-gotova-do-opalyuvalnogo-sezonu-bilshe-nizh-na-90-shmigal

Україна готова до опалювального сезону більше ніж на 90% – Шмигаль

 • 187581 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Готовність України до опалювального сезону становить понад 90%. Як заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, для населення підготовлені спеціальні пункти обігріву, передає УНН.

Цитата

“Зараз готовність до опалювального сезону по країні більше ніж 90%. Підготовлені також спеціальні пункти обігріву для населення, розроблено плани евакуації на випадок неможливості швидкого відновлення критичної інфраструктури. Незважаючи на достатню кількість енергоресурсів для проходження цієї осені та зими, закликаємо максимально їх економити. Сьогодні я ще раз хочу звернутися до всіх українців із проханням зменшити споживання електроенергії у вечірні години. Мова не про те, щоб сидіти в темряві. Необхідно лише зменшити використання найбільш енергомістких приладів. Мінімізуйте використання електроплит, електрочайників, електроінструментів, обігрівачів та кондиціонерів, духовок та прасок, мікрохвильових печей, кавоварок, пральних і посудомийних машин”, – заявив Шмигаль.

Деталі

Як зазначив прем’єр-міністр, Україна була готовою до того, що росія спробує знищити важливі інфраструктурні об’єкти: влада розробляла різні сценарії реагування, було закуплено необхідне резервне обладнання.

Зараз ДСНС за потреби забезпечує мобільними електростанціями соціально важливі об’єкти в містах, де електропостачання поки не відновили. Наразі українська енергосистема функціонує в нормальному режимі. 

“Ми вдячні всім українцям, які вчора та позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. Сумарно економія склала 10%. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах. З метою уникнення планових відключень ми маємо досягти свідомого зменшення споживання електроенергії з 17 до 22 години загалом по Україні на 25%. Тому звертаємося до бізнесу з проханням долучитися до свідомого споживання й у зазначений період, з 17 до 22 години, вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Такий відповідальний підхід дозволяє нам мінімізувати застосування графіків відключення”, – сказав Шмигаль.

Нагадаємо

Станом на 12 жовтня електропостачання відновили майже для чотирьох тисяч населених пунктів України та мільйонів споживачів.

Українські Національні Новини

Економіка