ukrayina-gotova-vistupati-na-olimpiadi-2024-navit-pri-uchasti-neytralnikh-sportsmeniv-z-rf-ta-bilorusi-ministr

Україна готова виступати на Олімпіаді-2024 навіть при участі нейтральних спортсменів з рф та білорусі - міністр

 • 1309590 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Україна готова взяти участь в Олімпійських іграх в Парижі наступного літа, навіть якщо в них візьмуть участь нейтральні спортсмени з росії та білорусі, заявив голова Національного олімпійського комітету України і міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт в оприлюдненому у понеділок інтерв'ю Kyodo News, пише УНН.

Деталі

У січні Міжнародний олімпійський комітет заявив, що розгляне можливість повернення російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань за певних умов, зокрема, якщо вони виступатимуть як нейтральні спортсмени.

Національний олімпійський комітет України тоді виступив проти цієї ідеї, стверджуючи, що спортсмени з цих двох країн повинні бути повністю виключені, і запропонував бойкот, якщо учасникам з рб і рф дозволять брати участь у змаганнях.

Тепер, пише видання з посиланням на слова голови НОК України Вадим Гутцайт, Україна готота брати участь в Олімпійських іграх 2024, які пройдуть влітку в Парижі, навіть якщо там будуть російські та білоруські спортсмени під нейтральним прапором.

Цитата

«Наші спортсмени повинні бути на Олімпіаді. Наш прапор буде на церемонії відкриття, на змаганнях, наші спортсмени представлятимуть нашу державу, щоб усі у світі бачили, що Україна є, була і буде», - заявив Вадим Гутцайт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОК запросив на Олімпійські ігри 203 країни, виключивши зі списку росію і білорусь

Українські Національні Новини

Політика