ukrayina-i-kipr-domovilis-aktivizuvati-politichniy-dialog

Україна і Кіпр домовились активізувати політичний діалог

 • 9910 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. У понеділок міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Республіки Кіпр Нікосом Хрістодулідісом. Сторони домовились відновити активний політичний діалог та торговельно-економічну співпрацю, передає УНН з посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Керівники зовнішньополітичних відомств України та Кіпру домовились активізувати політичний діалог між двома країнами і надати нового імпульсу розвиткові двостороннього співробітництва в економічній та інвестиційній сферах", - повідомили в пресслужбі.

За інформацією Міністерства, міністри обговорили модальності підготовки до проведення наступного засідання Міжурядової українсько-кіпрської комісії як важливого спільного органу зі сприяння розвиткові торговельно-економічної співпраці.

“Я дуже зацікавлений у розвиткові торгівлі та нових інвестиційних проєктах. Переконаний, що Україна і Кіпр залишатимуться надійними партнерами у цих сферах,” - зазначив глава МЗС України.

Кулеба також висловив вдячність за незмінну підтримку Республікою Кіпр суверенітету та територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаних кордонів, як на двосторонньому рівні, так і в рамках ЄС.

Очільники зовнішньополітичних відомств обмінялися запрошеннями здійснити візити після покращення епідемічної ситуації.

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні Дмитро Кулеба та глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель обговорили підготовку до 22 саміту "Україна-ЄС".

Українські Національні Новини

Політика