ukrayina-i-nato-obgovoryat-praktichni-kroki-cherez-eskalatsiyu-na-azovi

Україна і НАТО обговорять практичні кроки через ескалацію на Азові

 • 9601 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Під час сьогоднішнього засідання Комісії Україна-НАТО будуть обговорені практичні кроки співпраці держави з Альянсом в контексті ситуації, яка напередодні сталась в Азовському морі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками брифінгу для дипломатичного корпусу керівництва МЗС та ВМС ЗС України у зв’язку з черговим актом агресії Росії проти України, передає кореспондент УНН.

"Порушення Росією міжнародного права має стати предметом розгляду Ради безпеки (ООН - ред.). Звичайно, Росія буде маніпулювати і намагатись блокувати цей розгляд, оскільки вона має право вето", - зазначив він.

Що стосується засідання Комісії України-НАТО, Клімкін сказав, що не може розголошувати весь зміст переговорів України з Альянсом.

"Але, безумовно, ми говоримо не тільки про заяви, а й про практичні кроки", - сказав він.

"Ми говоримо зараз і з Європейським Союзом, і з "Великою сімкою" (G7) також про збільшення тиску на Росію, збільшення санкцій і чітку логіку скоординованих дій", - заявив міністр.

Нагадаємо, Комісія Україна-НАТО через агресію Росії збереться після обіду 26 листопада.

Як повідомляв УНН, у МЗС України заявили про збройний напад та захоплення українських військових катерів "Бердянськ", "Нікополь" та буксира "Яни Капу", які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь, а також поранення та захоплення у полон членів їхніх екіпажів і висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України. Українська сторона заявляла про шістьох поранених військових, двоє з яких - тяжко.

У ніч з 25 на 26 листопада було екстрено скликано засідання РНБО, на якому у зв'язку з ескалацією в Азовському морі було запропоновано ввести воєнний стан на два місяці.

ВР розгляне рішення про запровадження воєнного стану на позачерговому засіданні у понеділок, 26 листопада, яке скликано на 16:00.

Збройні сили України привели в повну боєготовність.

Через ескалацію в Азовському морі також закликали провести екстренне засідання Радбезу ООН.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Комітет ВР хоче заслухати звіт про виконання санкцій щодо РФ

     • 9045 переглядiв

    Черги на кордоні з Польщею збільшилися

     • 15888 переглядiв

    Введення воєнного стану не означає оголошення війни - нардеп

     • 10158 переглядiв

    Украерорух вимагає від МАУ 174 млн грн

     • 13894 переглядiв

    Українські порти на Азовському морі працюють в штатному режимі

     • 9247 переглядiв

    "Ощадбанк" виграв позов проти РФ у Міжнародному арбітражі

     • 20074 переглядiв