ukrayina-i-portugaliya-pidpisali-memorandumi-pro-spivpratsyu-u-sferi-energetiki

Україна і Португалія підписали меморандум про співпрацю у сфері енергетики

 • 10441 переглядiв

КИЇВ. 18 грудня. УНН. Під час офіційного Президента України Петра Порошенка до Португалії було підписано Меморандум про взаєморозуміння у сферах енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та Національним директоратом енергетики та геології Португальської Республіки, передає УНН з посиланням на прес-службу АП.

Зазначається, що метою документу є започаткування ефективної платформи для співпраці стосовно зниження споживання традиційних енергоносіїв та розвитку ринків відновлюваних джерел енергії.

Сторони здійснюватимуть обмін досвідом та інформацією щодо державної підтримки, передових практик виробництва електроенергії з використанням відновлюваних джерел та альтернативних видів палива, обмін знаннями щодо забезпечення сталої роботи енергосистеми при збільшенні частки електроенергії, виробленої з відновлювальних джерел, розглядатимуть можливість та забезпечуватимуть підтримку реалізації спільних проектів на взаємовигідній основі.

Як повідомляв УНН, Україна запропонувала Португалії розробити спільний проект з виготовлення пожежних літаків.

Українські Національні Новини

Політика