ukrayina-i-rosiya-ne-zmozhut-bez-ssha-mirno-vregulyuvati-konflikt-b-tarasyuk

Україна і Росія не зможуть без США мирно врегулювати конфлікт - Б.Тарасюк

 • 10404 переглядiв

КИЇВ. 21 червня УНН. Без участі Сполучених Штатів Америки мирного урегулювання конфлікту між Україною і Росією досягти неможливо. Таку думку в коментарі журналістам в парламенті висловив народний депутат України, екс-міністр закордоних справ України Борис Тарасюк, передає кореспондент УНН.

"Що стосується приорітетів нової адміністрації (президента США - ред.), вони не окреслені ще, бо не всі ключові фігури розставлені в новій адміністрації, але в той же час можна сказати однозначно, що шальки терезів схіляються в бік України, що адміністрація Сполучених Штатів дедалі більше заглиблюється в тематику українсько-російського конфлікту. Чого бракує США і чого варто було би очікувати - того, що без США не можливо досягти врегулювання конфлікту між Україною і Росією. Що лише участь США в будь-якому форматі, чи то в нормандському форматі, вона може принести результат, бо Путін звик і поважає силу", - сказав Б.Тарасюк.

При цьому парламентар зазначив, що погоджується з думкою нинішнього очільника Білого дому на адресу попередника, що "те, що сталося в Україні, і, зокрема, з Кримом, за це відповідає Обама". "Це однозначно, я підтверджую це", - сказав Б.Тарасюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Порошенко впевнений, що Д.Трамп може допомогти принести мир в Україну

За його словами, "Сполучені Штати, які не демонструють сили і дають можливість розперезатися Путіну, він їх не поважав. Німеччина і Франція, з усією повагою до цих країн, не може становити противаги агресивній Росії, лише Сполучені Штати можуть становити таку противагу і я вважаю, що обов'язковим для зрушення з мертвої точки мирного врегулювання між Україною і Росією, повинна бути участь США". "Чи буде так, чи ні, поживемо-побачимо", - додав він.

При цьому він зазначив, що зустріч Президента України Петра Порошенка з президентом США Д.Трампом перевершила очікування.

"Оцінюючи дану зустріч з президентом США Президента України, я би сказав, що ця зустріч перевершила очікування. Якщо анонсовано було до того, що це буде (візит у форматі - ред.) "заскочити на хвилинку", то відбулася повноцінна зустріч, і на додаток до цієї зустрічі "на хвилинку" відбувся брифінг, де були присутні журналісти, що дало можливість президенту Трампу сказати декілька слів і нашому президенту висловити свої думки щодо цього контакту", - сказав Б.Тарасюк.

За словами Б.Тарасюка, ця зустріч та інші зустрічі, які відбулися у П.Порошенка в Америці, дозволяють сказати, що "Президент використав максимально своє коротке перебування у Сполучених Штатах Америки".

Нагадаємо, Д.Трамп заявив, що мав з П.Порошенком дуже хорошу дискусію.

Українські Національні Новини

Політика