ukrayina-i-yek-zibralisya-na-zustrich-pered-gazovimi-peregovorami-z-rf

Україна і ЄК зібралися на зустріч перед газовими переговорами з РФ

 • 10267 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Мністр закордонних справ України Павло Клімкін у Брюсселі зустрівся з віце-президентом Європейської комісії з питань Енергосоюзу Марошем Шефчовичем перед початком тристоронніх консультацій Україна-ЄС-РФ з питань транзиту газу з Російської Федерації територією України після 2019 року. Про це повідомляє прес-служба МЗС України, передає УНН.

"Розпочалась зустріч міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з віце-президентом Європейської комісії Марошем Шефчовічем. Питання транзиту газу та енергетичної безпеки на порядку денному", - йдеться в повідомленні.

Тристороння газова зустріч має відбутися у Брюсселі після обіду 21 січня за участю віце-президента Єврокомісії з питань Енергосоюзу Мароша Шефчовича, міністра закордонних справ України Павла Клімкіна  та міністра енергетики Росії Олександра Новака. Мають бути представники "Нафтогазу" та "Газпрому".

Переговори присвячені питанню транзиту газу територією України з РФ до ЄС з 1 січня 2020 року.

Як повідомляв УНН, від тристоронних газових переговорів у Брюсселі НАК "Нафтогаз України" не очікує конкретних результатів, але розраховує на початок "справжніх" переговорів, при цьому не збирається надавати російському "Газпрому" якихось "особливих умов" у питанні транзиту.

Українські Національні Новини

Політика