ukrayina-khoche-vidnoviti-mekhanizm-mizhministerskikh-ekspertnikh-konsultatsiy-z-nimechchinoyu

Україна хоче відновити механізм міжміністерських експертних консультацій з Німеччиною

 • 11486 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Міністерства закордонних справ України та Німеччини мають відновити механізм міжміністерських експертних консультацій. Відповідне питання порушив заступник міністра Єгор Божок у ході телефонної розмови з державним секретарем Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Мігуелєм Бергером, передає УНН із посиланням на пресслужбу МЗС України.

"Зовнішньополітичні відомства України та ФРН мають відновити механізм міжміністерських експертних консультацій", - цитує Божка пресслужба.

Повідомляється, що під час розмови замміністр привітав німецького колегу з призначенням на посаду державного секретаря. Сторони висловили інтерес у всебічному поглибленні двостороннього співробітництва не лише на рівні міністерств, але й з усього спектру двосторонніх відносин.
Божок запросив Мігуеля Бергера відвідати Україну, як тільки дозволить ситуація навколо пандемії COVID-19. Співрозмовники також обговорили візит в Україну федерального міністра закордонних справ Німеччини Хайко Мааса на запрошення міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, в тому числі їх спільну поїздку на Донбас для ознайомлення з безпековою, гуманітарною та соціально-економічною ситуацією, спричиненою агресією РФ.

"Божок подякував німецькій стороні за фінансову та технічну допомогу Україні, висловив сподівання на якнайшвидше узгодження сторонами усіх технічних питань з метою отримання Україною від ФРН допомоги в обсязі 150 млн євро на подолання наслідків епідемії (пандемії - ред.) коронавірусу в Україні", - зазначили також у МЗС.

Нагадаємо, Україна отримала 500 млн євро макрофінансової допомоги ЄС у вигляді позики, погасити яку потрібно до червня 2035 року.

Українські Національні Новини

Політика