ukrayina-maye-chudovi-istorichni-stosunki-z-izrayilem-narazi-voni-pochali-pokraschuvatisya-zelenskiy

Україна має чудові історичні стосунки з Ізраїлем, наразі вони почали покращуватися – Зеленський

 • 985492 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Україна має історично прекрасні відносини з Ізраїлем, наразі вони почали покращуватися, заявив Президент Володимир Зеленський на пресконференції в річницю вторгнення, передає УНН.

Цитата

"Україна має історично прекрасні відносини з Ізраїлем. У нас було багато розмов на різних рівнях, з різним керівництвом, публічних, непублічних, у різних форматах та на різних територіях. І було складно змінити позицію, тому що в Ізраїля непроста ситуації з росією, Іраном, Сирією... Але я дуже хотів, щоб вони були не медіатором, а обрали сторону України... Я не уявляю, як Ізраїль може підтримувати війну... Я знаю всі відповіді на ваші запитання, але я не зможу вам їх дати. Я не можу підставити покращення відносин між Україною та Ізраїлем, які почалися", - наголосив Зеленський.

Доповнення

Цього тижня двопартійна делегація ізраїльських законодавців зустрілася з президентом України Володимиром Зеленським у Києві та закликала уряд Ізраїлю змінити свою політику та надати Україні військову допомогу.

Це був перший випадок, коли ізраїльські законодавці виступили із заявою, в якій закликали уряд схвалити продаж оборонних військових систем Україні.

Незважаючи на тиск, Ізраїль досі відхиляв більшість запитів США та України щодо надання Києву сучасних та оборонних озброєнь через побоювання, що такий крок може створити напруженість у відносинах з росією та завдати шкоди інтересам безпеки Ізраїлю в Сирії.

Прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу, який обійняв посаду наприкінці року, нещодавно розпорядився переглянути політику Ізраїлю щодо війни. 

Українські Національні Новини

Політика