ukrayina-na-finalniy-stadiyi-pidpisannya-dogovoru-z-investorami-v-zelenu-energetiku

Україна на фінальній стадії підписання договору з інвесторами в “зелену енергетику”

 • 10299 переглядiв

КИЇВ. 10 червня. УНН. Україна на сьогодні перебуває на фінальній стадії підписання договору з інвесторами в “зелену енергетику”. Це надасть можливість економити щорічно 6 млрд грн. Про це заявив на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент УНН.

“Ми сьогодні на фінальній стадії підписання договору з інвесторами в зелену енергетику. Такий меморандум, а також надання Енергоатому можливості заключати двосторонні договори з промисловістю, це дуже два важливі кроки по стабілізації ситуації в енергетиці”, - сказав Шмигаль.

За його словами, тарифи на електроенергію для населення не зростуть, державний Енергоатом зможе забезпечувати український бізнес більш дешевою енергією і при цьому заробляти гроші.

“Україні вдасться уникнути міжнародних арбітражів і зберегти репутацію перед міжнародними інвесторами. Це все частина нашої дорожньої карти по виходу з енергетичної кризи… Цей меморандум дасть конкретно для України щорічну економію, починаючи з цього року, 6 млрд грн. За період до 2030 року це більше 2 млрд євро економії для держави Україна у співпраці з інвесторами у відновлювальну енергетику”, - підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, на думку експерта, очікуваний меморандум між виробниками “зеленої” (сонячної, вітрової) електроенергії та урядом збалансує український енергоринок.

Українські Національні Новини

Економіка