ukrayina-nadislala-dokumenti-na-ekstraditsiyu-biznesmena-yakogo-pidozryuyut-u-vikradenni-eks-mera-khersona

Україна надіслала документи на екстрадицію бізнесмена, якого підозрюють у викраденні екс-мера Херсона

 • 18821 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Українська сторона надіслала через Інтерпол необхідні документи до Швейцарії для екстрадиції бізнесмена Дениса Пащенка, якого підозрюють у викраденні колишнього міського голови Херсона Володимира Сальдо. Про це УНН стало відомо з власних джерел в правоохоронних органах. 

Співрозмовник УНН повідомив, що документи були надіслані 28 грудня 2018 року через Інтерпол. Водночас, коли саме Пащенко буде екстрадований до України невідомо, адже цей процес може тривати від кількох тижнів до кількох років, за умови оскарження рішень у судах.

Як повідомляв УНН, у Швейцарії затримали українського бізнесмена за підозрою у викраденні екс-мера Херсона. 

У березні 2017 року Пащенко було оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого ч. 4 ст.189 ККУ – вимагання. 6 березня того ж року його було оголошено в розшук. У жовтня 2018 року Херсонський міський суд видав дозвіл на затримання підозрюваного, а у листопаді його було оголошено у міжнародний розшук.

Нагадаємо, у 2016 році Сальдо заявив, що його 50 днів утримували в неволі на Домінікані. Куди він прибув на запрошення Пащенка. За його словами, звільнитися йому допоміг спільник викрадачів, громадянин Болгарії. Однак після звільнення з полону поліція Домінікани одразу затримала Сальдо та заарештувала на три місяці за підозрою у викраденні людини, а саме Дениса Пащенка. У грудні 2016 Сальдо повернувся в Україну.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП