ukrayina-namagalasya-zbiti-rosiysku-raketu-pid-chas-udaru-po-polschi-cnn

Україна намагалася збити російську ракету під час удару по Польщі – CNN

 • 512354 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Українські військові намагалися перехопити ракету, яка вдарила по території Польщі 15 листопада. Про це CNN повідомив офіційний представник США, передає УНН.

Деталі

Як зазначається, українські військові повідомили США та їхніх союзників, що вони намагалися перехопити російську ракету під час та поряд із місцем завдання ракетного удару по Польщі.

Цитата

“Залишається незрозумілим, чи це було ППО України, але ця інформація послужила основою для поточної оцінки удару від США”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Польща напередодні заявила, що ракета впала в Пшеводуві на сході Польщі біля кордону з Україною, що сталося, коли росія завдала масованого ракетного удару по Україні, внаслідок чого загинули дві людини.

Президент Польщі Анджей Дуда 16 листопада заявив з приводу інциденту з падінням ракети, що немає жодних ознак того, що це була навмисна атака на Польщу. І що "багато вказує на те, що це була ракета ППО, яка, на жаль, впала на територію Польщі".

За словами Генсека НАТО Єнса Столтенберга, немає жодних ознак того, що падіння ракети в Польщі було результатом навмисної атаки. І що "попередній аналіз показує, що інцидент, ймовірно, був викликаний українською ракетою ППО, яка була випущена для захисту території України від атак російських крилатих ракет".

Українські Національні Новини

Новини Світу