ukrayina-napolyagaye-na-vidvidinakh-utrimuvanikh-na-donbasi-biytsiv-poslom-obsye

Україна наполягає на відвідинах утримуваних на Донбасі бійців послом ОБСЄ

 • 7497 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. Під час зустрічі у Мінську робочих підгруп у межах тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, сторони обговорили майбутній візит координатора ОБСЄ Тоні Фріша в тюрми на окупованих територіях України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила перший заступник голови Верховної Ради, учасниця мінських переговорів з гуманітарних питань Ірина Геращенко, передає УНН.

"Ретельно обговорили майбутній візит координатора ОБСЄ Тоні Фріша в тюрми на окупованих територіях, запланований на початок вересня", - зазначила Геращенко.

Вона поінформувала на зустрічі, що українські заручники на окупованих територіях не мають права на телефонний дзвінок родинам, листи і передачі.

"Ми наполягаємо, щоб пан Фріш відвідав всіх військових, яких довгі роки незаконно утримують бандформування", - зазначила перший заступник голови ВР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закликала врегулювати питання допуску МКЧХ до бранців в ОРДЛО і РФ

Вона також поінформувала координатора про звернення неурядових організацій і українських ЗМІ до ОБСЄ щодо вимоги відвідати журналіста Асєєва.

"Закликала РФ застосувати свій безумовний вплив на своїх маріонеток, припинити катування журналіста , якого під тиском примушують "зізнаватися" на російські пропагандистські камери в "шпигунстві", й негайно звільнити журналіста", - додала Геращенко.

Нагадаємо, посол ОБСЄ Тоні Фріш відвідає тюрми на окупованих територіях України на початку вересня.

Українські Національні Новини

Політика