ukrayina-napravila-v-yespl-materiali-za-pozovom-proti-rosiyi

Україна направила в ЄСПЛ матеріали за позовом проти Росії

 • 10898 переглядiв

КИЇВ. 25 жовтня. УНН. Україна подала велику юридичну опозицію з великою кількістю свідчень свідків у справі подій на Донбасі за 2014 рік. Таку заяву зробив міністр юстиції України Павло Петренко в прямому ефірі телеканалу NewsOne, передає УНН.

"Я вперше це озвучую, але кілька днів тому у другій справі (а друга справа - справа Донбасу, а саме - викрадення дітей-сиріт та вивезення їх в РФ) ми подали велику юридичну опозицію (тобто, це було зобов'язання країни як заявника) більш ніж з сотнею свідчень. Тим самим, ми закрили свою юридичну частину за нашою заявою в зв'язку з подіями на Донбасі в 2014 році. У Росії практично немає вагомих аргументів і фактів щоб цю інформацію спростувати", - заявив Петренко.

Міністр також додав, що всі компанії, які отримують відсотки від будівництва Керченського мосту, потраплять під міжнародні санкції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄСПЛ перебуває майже 4 тисячі справ щодо конфлікту на Донбасі і Криму

"Усі факти і обставини щодо Керченського мосту будуть використовуватися не тільки у справах, які стосуються Європейського суду з прав людини, а й в інших справах, наприклад, в Міжнародному суді ООН. Плюс, це вагомий аргумент для санкцій. Всі компанії, які отримують хоча б копійку від будівництва цього мосту, є потенційними клієнтами для міжнародних санкцій", - резюмував він.

Українські Національні Новини

Політика