ukrayina-nastupnogo-roku-initsiyuvatime-zhorstku-rezolyutsiyu-proti-rf-schodo-krimu

Україна наступного року ініціюватиме жорстку резолюцію проти РФ щодо Криму

 • 10858 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Наступного року Україна ініціюватиме ухвалення жорсткої резолюції ООН проти Росії щодо перешкоджання міжнародним і гуманітарним організаціям у доступі до тимчасово окупованого Криму. Про це під час трансляції інавгураційної версії Київського трансатлантичного діалогу, що проходить за підтримки НАТО та ініціативою Німецького фонду German Marshall Fund (GMF) та Фонду Boumbouras Foundation, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент УНН.

"38 політичних в'язнів з України зараз у російських тюрмах і дуже багато зараз в окупованому Донбасі утримується насильно. Вони (РФ - ред.) бояться, що їх потрібно буде звільнити", - сказав П.Клімкін.

Він зазначив що Україна "наступного року збирається висунути ще одну резолюцію, яка буде сильніша за попередню, де буде підкреслено, що Росія заважає міжнародним і гуманітарним організаціям отримати доступ до окупованого Криму",- заявив міністр.

За його словами, також рано чи пізно Росія відповідатиме у міжнародних судах за порушення морського права.

"Тепер Крим не тільки окупований Росією, тепер ми маємо справу з численними порушеннями прав людини там, прав кримських татар і етнічних росіян , етнічних українців, всіх хто заперечує проти російської політики",- заявив П.Клімкін

Він нагадав, що окупація Криму була початком широкомасштабної агресії Росії проти України.

Міністр зазначив, що Україна сподівається на позитивні рішення міжнародних судах щодо обвинувачення Росії у сприянні фінансування тероризму і агресії проти України.

Як повідомляв УНН, Україна направила в ЄСПЛ матеріали за позовом проти Росії.

Українські Національні Новини

Політика