ukrayina-ne-bude-zvertatis-po-pdch-tsogo-tizhnya-kuleba

Україна не буде звертатись за ПДЧ цього тижня - Кулеба

 • 8525 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Під час візиту до України північноатлантичної ради цього тижня, Київ не буде звертатись по Плану дій щодо членства в НАТО, тому що робити це немає сенсу. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з Генеральним секретарем Північноатлантичного альянсу Йенсом Столтенбергом, передає кореспондент УНН.

"Україна виходить з того, що заявка на отримання Плану дій щодо членства, подана ще у 2008 році на саміті у Бухаресті, залишається чинною. Якщо ми повернемось до першоджерел, а саме до рішень Бухарестського саміту, то ми прочитаємо в ньому, що учасники саміту підтримали заявки України та Грузії та доручили своїм міністрам закордонних справ ухвалювати подальші рішення щодо ПДЧ. Таким чином, не потрібно подавати якісь нові заявки", - сказав Кулеба.

Натомість, заявив він, Україні необхідно зосередитись на реформах, на поглибленні взаємодії з Альянсом і на досягненні сумісності українських збройних сил зі збройними силами країн НАТО.

"Таким чином, відповідаючи на запитання, в Києві ніякі заявки подаватись не будуть. Ми переконані, що питання ПДЧ має бути технічним, а не політичним", - наголосив він.

Нагадаємо, Генеральний Секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг у середу прибув до Одеси.

Українські Національні Новини

Політика