ukrayina-ne-dopustit-potraplyannya-zakhidnoyi-zbroyi-do-ruk-teroristiv-zaluzhniy-zidzvonivsya-z-generalom-milli

Україна не допустить потрапляння західної зброї до рук терористів: Залужний зідзвонився з генералом Міллі

 • 164941 переглядiв

КИЇВ. 14 липня. УНН. Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний вночі провів чергову розмову з Головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Про деталі розмови Головнокомандувач ЗСУ повідомив у своєму Telegram-каналі, пише УНН.

Цитата

«Традиційно поінформував колегу про поточну оперативну обстановку. Зауважив, що противник продовжує зосереджувати свої основні зусилля на півночі Луганської та Донецької областей, намагаючись витиснути нас із займаних позицій», - повідомив Залужний.

Деталі

Він поінформував колегу про те, що активні бойові дії ведуться на напрямках Ізюм-Словʼянськ, Святогірськ-Словʼянськ, Лисичанськ-Соледар, Лисичанськ-Сіверськ, Попасна-Соледар. Нам вдається відбивати масовані атаки ворога.

На Херсонському напрямку підрозділи Сил оборони України продовжують звільняти українські території.

Генерал Міллі відзначив ефективність роботи наших ракетно-артилерійських систем, зокрема застосування М142 HIMARS.

«Ми обговорили темпи та обсяги поставок міжнародної технічної допомоги. Я підкреслив, що українська сторона чітко усвідомлює відповідальність за кожну одиницю озброєння і не допустить його потрапляння до рук терористів», - наголсив Головнокомандувач.

Нагадаємо

Як стало відомо напередодні, Україна веде переговори з представниками США щодо далекобійних ракет для реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Українські Національні Новини

Політика