ukrayina-ne-mozhe-zakhistitis-vid-iranskikh-balistichnikh-raket-ignat

Україна не може захиститись від іранських балістичних ракет - Ігнат

 • 1123305 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Якщо росія отримає іранські балістичні ракети для використання у війні в Україні, українські ВПС не мають засобів для захисту від них, інформує УНН.

Цитата

«росія, як і раніше, готова отримувати БПЛА та ракети Fateh та Zolfaghar з Ірану. Це балістичні ракети. Ми не маємо засобів, щоб перемогти їх», - заявив у понеділок в ефірі українського телебачення речник командування ВПС Юрій Ігнат.

«росія має ракети типу «Кинжал», які завдають ударів по балістичній траєкторії», - додав речник. «У них є ракети Х-22, які б'ють балістичною траєкторією, є ракети С-300 і С-400, які б'ють балістичною траєкторією. Це виклики та погрози, з якими ми стикаємося зараз».

Ігнат додав, що для «перемоги над балістичними загрозами» Україні потрібні системи ППО, такі як американська Patriot PAC-3 останнього покоління та SAMP/T французького виробництва (Sol-Air Moyenne Portée/Terrestre).

Доповнення

Станом на листопад Іран готувався відправити росії близько 1000 одиниць зброї, у тому числі балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» та додаткові ударні безпілотники.

У жовтні агентство Reuters з посиланням на двох іранських офіційних осіб та двох іранських дипломатів повідомило, що Тегеран пообіцяв надати росії цю зброю.

«Росіяни запросили додаткові безпілотники та іранські балістичні ракети з підвищеною точністю, зокрема ракети сімейства Fateh та Zolfaghar», - сказало Reuters джерело.

У листопаді уряд Ірану визнав, що за кілька місяців до початку вторгнення в Україну він направив росії обмежену кількість безпілотників, але заперечував постачання військової техніки.

Українські Національні Новини

Політика