ukrayina-ne-zmogla-domovitisya-pro-rizdvyane-zvilnennya-zaruchnikiv

Україна не змогла домовитися про різдвяне звільнення заручників

 • 10422 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Російська сторона відмовилась обговорювати різдвяне звільнення заручників під час відеоконференції Тристоронньої контактної групи з питань врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву віце-спікера Верховної Ради Ірини Геращенко

"Українська сторона поставила перед представником РФ питання негайного звільнення полонених моряків з екіпажів і захоплених росіянами суден. Відповідь була традиційно хамською – в цей момент росіяни встали і вийшли з зали, де поводилася скайп-конференція", – написала Геращенко.

Вимога української сторони провести 29 грудня відеоконференцію гуманітарної підгрупи щодо звільнення заручників і політв'язнів у будь-якому форматі також обернулася невдачою.

"Ми наполягаємо, що всі сторони, якщо є на то політична воля,можуть здійснити велике звільнення до Різдва, до 7 січня 2019 року. Ми готові зробити це 5 січня і запропонували формули. Росіяни заблокували і цю пропозицію, категорично відмовившись від скайп конференції з питань звільнення заручників. Ім плювати на своїх російських громадян в українських тюрмах", – зазначила депутат.

Раніше повідомлялося, що Тристороння контактна група з питань врегулювання ситуації на Донбасі погодила запровадження режиму тиші з 29 грудня.

Нагадаємо, бойовики "ЛНР" відповіли відмовою на пропозицію української сторони обговорити звільнення заручників і назвали ініціативу "піар-акцією".

Українські Національні Новини

Політика