ukrayina-ne-zobovyazana-obmezhuvati-zusillya-oboroni-svoyeyu-vlasnoyu-teritoriyeyu-uryad-frn

Україна не зобов'язана обмежувати зусилля оборони своєю власною територією - уряд ФРН

 • 931482 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Україна має право захищатися не лише на своїй території. Про це заявив речник німецького уряду Штеффен Хебештрайт, пише УНН з посиланням на ntv.

Цитата

"Україна має гарантоване право на самооборону згідно зі статтею 51 Статуту ООН... Вона не зобов'язана обмежувати зусилля оборони своєю власною територією", - сказав Хебештрайт.

Деталі

Він також зазначив, що Україна зазнавала нападів з боку Росії понад дев'ять місяців.

Водночас речник відмовився надати оцінку повідомленням про вибухи на російських авіабазах. У колах безпеки є побоювання, що росія може посилити свої напади на Україну у відповідь, пише ntv.

Нагадаємо

5 грудня два літаки Ту-95 було пошкоджено внаслідок "атаки дрону" на авіабазі в енгельсі саратовської області росії. Також росЗМІ писали, що на аеродромі під рязанню вибухнув бензовоз.

Україна офіційно не взяла на себе відповідальність за ці інциденти та не коментує свою роль у кількох вибухах на стратегічно важливих російських військових об’єктах за останні місяці.

Американське видання The Washington Post з посиланням на українського чиновника повідомило, що атаки військових аеродромів у курській, рязанській та саратовській областях рф здійснила Україна.

Українські Національні Новини

Суспільство