ukrayina-obgovorila-z-facebook-protidiyu-vtruchannyu-u-vibori

Україна обговорила з Facebook протидію втручанню у вибори

 • 13291 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Міністр інформаційної політики України Юрій Стець, його заступник Дмитро Золотухін і державний секретар МІП Артем Біденко, провели зустріч з керівником напрямку публічної політики Facebook у Центральній та Східній Європі Габріеллою Чех і керівником напрямку публічної політики з питань виборів Facebook Анікою Геісел. Під час зустрічі сторони обговорили співпрацю з метою забезпечення захищеності від втручання у виборчі процеси в Україні, передає УНН з посиланням на прес-службу міністерства.

"Ми високо цінуємо спільну роботу з Facebook у сфері інформаційної безпеки, зокрема верифікацію сторінок українських органів влади, протидію фейковим новинам і зусилля щодо забезпечення невтручання у вибори в Україні, як у президентські, так і в парламентські", - зазначив Стець під час зустрічі 23 січня.

Заступник міністра Золотухін наголосив на важливості недопущення використання Facebook для здійснення інформаційних атак і впливів.

"Ми вдячні Facebook за неймовірну роботу, яку компанія зробила, виявивши та видаливши велику кількість пов’язаних фейкових профілів, груп і сторінок. Для нас це важливо, оскільки одна з двох виявлених мереж ботів, що керувалися з Росії, використовувалися для інформаційних операцій в Україні", - розповів він.

Габріелла Чех зазначила, що Facebook серйозно ставиться до порушень стандартів спільноти та планує посилити заходи безпеки під час проведення виборів в Україні.

Аніка Геісел розповіла про одну із функцій, що вже стала доступна українським користувачам напередодні виборчих перегонів. Відтепер в інформації про популярну сторінку можна дізнатися, з якої країни походить її адміністратор і яку активну рекламу запущено від імені сторінки.

Зазначимо, влітку 2018 року МІП і Facebook домовилися про поглиблення двосторонньої комунікації.

Як повідомляв УНН, раніше найбільша у світі соціальна мережа Facebook пообіцяла посилити деякі зі своїх правил щодо розміщення політичної реклами для обмеження втручання в майбутні вибори в Індії, Нігерії, Україні і Європейському Союзі.

Українські Національні Новини

Політика