ukrayina-obgovorila-z-yevrokomisiyeyu-reformi-i-pidtrimku-yikh-yes

Україна обговорила з Єврокомісією реформи і підтримку їх ЄС

 • 10556 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Українська делегація під час зустрічі з головою групи підтримки України в Європейській комісії Пітером Вагнером у Брюсселі обговорила реалізацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, а також хід ключових реформ в Україні, які потребують підтримки ЄС. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу уряду.

"Протягом візиту наша делегація матиме зустрічі з представниками Європейської комісії, під час яких ми обговоримо успіхи, яких досягла Україна у судовій реформі, а також у реформуванні сфери юстиції", - прокоментував дводенний візит очільник делегації міністр юстиції Павло Петренко.

З його слів, йдеться про завершення формування складу нового Верховного Суду та процес створення Антикорупційного суду, який вже перебуває на фінішній прямій. Серед ключових тем - реформа системи виконання судових рішень.

"... ми маємо дійсно відверту розмову з нашими європейськими партнерами щодо результатів, які ми демонструємо на сьогодні, і наших планів, спрямованих на завершення судової реформи у строки, визначені чинним законодавством", - підкреслив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція заважає прогресу в Україні - посольство США

Українська делегація у перший день візиту до Брюсселя, 8 квітня, провела зустріч з головою групи підтримки України в Єврокомісії Пітером Вагнером.

"Ми обговорили низку питань, які стосуються реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, співробітництва нашої країни з країнами союзу, а також хід реформ в Україні та забезпечення уніфікації українського законодавства з європейським", - прокоментував підсумки зустрічі Петренко.

За словами очільника Мін’юсту, українські урядовці також поінформували європейську сторону про "хід ключових реформ в Україні, які потребують підтримки ЄС". Зокрема, обговорили результати реформи виконання судових рішень у контексті розвитку інституту приватних виконавців в Україні.

Нагадаємо, країни G7 закликали владу України продовжувати реформи і боротьбу з корупцією.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Рада продовжила розгляд мовного закону

     • 10771 переглядiв

    В Україні почали діяти нові правила обліку злочинів

     • 15905 переглядiв

    На хабарі "погорів" голова ОТГ

     • 15100 переглядiв

    Сьогодні в Ізраїлі проводять парламентські вибори

     • 8346 переглядiв