ukrayina-obzhene-braziliyu-za-tempami-virobnitstva-i-eksportu-kuryatini-analitiki

Україна обжене Бразилію за темпами виробництва і експорту курятини - аналітики

 • 28771 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Аналітичне агентство Index Mundi озвучило прогноз по темпах виробництва і експорту курятини провідними експортерами світу, передає УНН з посиланням на дані агентства.

Відзначимо, що в топ-5 найбільших експортерів м'яса птиці входять Бразилія, ЄС, Таїланд, Україна і Китай.

Згідно з прогнозами аналітиків, у 2020 році лідером за темпами виробництва м'яса птиці буде Україна. За рік країна виробить 1 млн 450 тис. тонн продукту, що на 8,61% більше, ніж у 2019 році, говорять експерти.

У той же час Таїланд за підсумками поточного року збільшить виробництво м'яса птиці на 5,7% - до 3 млн 490 тис. тонн, а Бразилія - лише на 2,4% до 13,9 млн тонн, прогнозують аналітики.

За темпами експорту курятини Україна теж у лідерах. У 2020 році країна збільшить поставки продукту за кордон на 12,5%, Таїланд - на 11,1%, а Бразилія лише на 4,9%, вважають аналітики. В цілому, в 2020 році Україна експортує 450 тис. тонн курятини, Таїланд - 1,1 млн тонн, Бразилія - 4 млн тонн продукту.

Прогнози щодо темпів експорту і виробництва курятини в ЄС і в Китаї на сайті аналітичного агентства відсутні.

Нагадаємо, за даними АМКУ, ключовим виробником і експортером курятини в Україні є "Миронівський хлібопродукт" (Наша Ряба) Юрія Косюка. Частка компанії у загальному експорті країни становить 90%.

Українські Національні Новини

Економіка