ukrayina-ochikuye-scho-komisiya-yes-naprikintsi-roku-nadast-rekomendatsiyu-radi-yes-schodo-pochatku-peredvstupnikh-peregovoriv

Україна очікує, що комісія ЄС наприкінці року надасть рекомендацію раді ЄС щодо початку передвступних переговорів

 • 993394 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Україна очікує, що на при кінці 2023 року Європейська комісія надасть рекомендацію Європейській раді щодо початку передвступних переговорів з Україною про членство в ЄС. Про це повідомив прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль під час спільного брифінгу з Президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми розповіли комісарам Європейської комісії про досягнення України у питанні виконання семи рекомендацій ЄС. Результати виконаної роботи також плануємо представити завтра. Зусилля України були позитивно оцінені представниками Єврокомісії й ми очікуємо, що на весні Європейська комісія надасть формалізований висновок про наш прогрес, а вже на при кінці 2023 року надасть рекомендацію Європейській раді щодо початку передвступних переговорів з Україною», - розповів Шмигаль.

Він зазначив, що українська сторона також розраховує на подальшу інтеграцію до внутрішнього ринку ЄС.

Доповнення

Відкрито спільні консультації Уряду України та Європейської комісії. Україна завершує виконання семи рекомендацій Єврокомісії, які були надані при отриманні статусу кандидата на членство в ЄС. Результати презентують на завтрашньому саміті.

Українські Національні Новини

Політика