ukrayina-ofitsiyno-nazvala-iran-spivuchasnikom-rosiyskikh-voyennikh-zlochiniv

Україна офіційно назвала Іран співучасником російських воєнних злочинів

 • 236351 переглядiв

КИЇВ. 17 жовтня. УНН. Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів росії проти України. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України, пише УНН.

Цитата

«російська федерація продовжує здійснювати терористичні акти проти цивільного населення та критичної інфраструктури України, використовуючи бойові безпілотники іранського виробництва», - заявили в МЗС.

Деталі

Дипломати підкреслили, що лише за останній тиждень рф завдала понад сотню ударів іранськими дронами-камікадзе по житлових будинках, електростанціях, очисних спорудах, мостах та дитячих майданчиках в низці українських міст. Загинули та отримали поранення десятки людей, зокрема діти.

Постраждала третина енергетичної інфраструктури України. Пошкодження отримали будівлі двох дипломатичних установ у Києві, наголосили у міністерстві.

Цитата

«Надання зброї для ведення загарбницької війни в Україні та вбивства українських громадян робить Іран співучасником злочину агресії, воєнних злочинів та терористичних актів росії проти України», - йдеться у заяві.

МЗС закликало Тегеран негайно припинити постачання будь-якої зброї росії. В іншому випадку Іран та його керівництво нестиме найсуворішу відповідальність, у тому числі в рамках міжнародних судових процесів щодо злочинів росії проти України, наголосили у дипвідомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ваш уряд вбиває мирних мешканців Києва? Кислиця звернувся до місії Ірану в ООН

«Жорсткі санкції проти Ірану набувають особливої актуальності на тлі повідомлень про наміри іранської сторони передати росії балістичні ракети «земля-земля» для їхнього використання у війні проти України», - наголошують в МЗС.

Зазначається, що країна вживатиме всіх доступних заходів задля захисту цивільного населення, суверенітету та територіальної цілісності від зовнішньої агресії в рамках втілення невід’ємного права на самооборону відповідно до Статуту ООН.

Додамо

Вранці 17 жовтня російські війська випустили по Києву 28 дронів-камікадзе Shahed-136, вдарило лише п'ять. За останніми даними, загинуло четверо людей, серед них молода пара, яка чекала на дитину.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Ради міністрів закордонних справ ЄС із закликом ввести санкції проти Ірану за постачання росії зброї.

Тим часом Іран знову спростував заяви про те, що він постачає росії зброю для війни проти України.

Українські Національні Новини

Політика