ukrayina-oon-i-magate-pratsyuyut-nad-detalyami-misiyi-do-zaporizkoyi-aes-zelenskiy

Україна, ООН і МАГАТЕ працюють над деталями місії до Запорізької АЕС, – Зеленський

 • 137781 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Під час свого традиційного вечірнього звернення Володимир Зеленський повідомив, що українські дипломати, партнери, представники ООН і МАГАТЕ опрацьовують деталі місії, яка буде спрямована до Запорізької АЕС. Про це інформує УНН.

Цитата

"Українські дипломати, наші партнери, представники ООН і МАГАТЕ опрацьовують конкретні деталі місії, яка має бути відправлена на Запорізьку атомну станцію. З цієї місії може початися відновлення повної безпеки на ЗАЕС і в Енергодарі. І я вдячний усім, хто приєднався до цієї роботи і ініціативи", – сказав Президент.

Деталі

Зеленський зауважив, якщо російський шантаж радіацією продовжиться, то це літо може увійти в історію різних європейських країн як одне з найбільш трагічних за весь час, "бо жодною інструкцією на жодній атомній станції світу не передбачений порядок дій на той випадок, якщо якась держава-терорист перетворює АЕС на мішень".

Нагадаємо

Делегація Міжнародного агентства з атомної енергії може відвідати Запорізьку АЕС на початку вересня, повідомив у п'ятницю представник росії у МАГАТЕ.

Українські Національні Новини

Політика