ukrayina-opinilasya-na-dni-reytingu-zdorovya-bloomberg

Україна опинилася на "дні" рейтингу здоров'я Bloomberg

 • 7878 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Грунтуючись на сукупності показників, починаючи від державних витрат на охорону здоров'я і закінчуючи показниками депресії серед населення, вживання алкоголю, куріння, щастя і фізичних вправ, Bloomberg сформував індекс здоров'я Індиго (Indigo Wellbeing Index - англ.), рейтинг країн за показниками країн G-20, а так само 20-ти найбільш густонаселених країн на планеті, які не входять до "двадцятки". В останній потрапила і Україна, опинившись в кінці списку, передає УНН.

Так, при складанні індексу автори спиралися на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, Доповіді про світове щастя і дані громадської охорони здоров'я.

Лідерів і аутсайдерів серед країн визначали за такими показниками здоров'я населення: рівень глюкози в крові, кров'яний тиск, ожиріння, депресія, щастя, вживання алкоголю, вживання тютюну, бездіяльність (пасивність), очікувана тривалість життя, витрати на охорону здоров'я.

За даним видання, в рейтингу 20-ти найбільш густонаселених країн за межами G-20 спостерігається величезна нерівність в показниках. Найрезультативніша країна цієї групи - Філіппіни, яка займає високі позиції через низький рівень ожиріння і депресії.

За Філіппінами в першій трійці - М'янма і Таїланд відповідно.

У нижній частині цієї групи знаходяться Єгипет, де спостерігаються погані показники з ожиріння, рівня глюкози в крові і тривалості життя, Ірак і Україна з її поганими показниками за рівнем депресії і кров'яного тиску, пише видання. Країна заробила менше 0,4 бала з максимальних 1,0. Лідер групи, Філіппіни, має 0,67 бала.

Як повідомляв УНН, в рейтингу з швидким скороченням працездатного населення Україна посідає одне з перших місць.

Українські Національні Новини

Суспільство