ukrayina-otrimala-mosti-vid-norvegiyi-de-yikh-vikoristayut

Україна отримала мости від Норвегії: де їх використають

 • 495061 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. В Україну прибули перші вантажівки з гуманітарною допомогою від Норвегії. У грудні 2022 року Норвегія передала 10 мостів загальною вартістю 30 млн норвезьких крон, повідомляє УНН з посиланням на заяву Міністерства інфраструктури України.

Деталі

Раніше обіцяні міністеркою закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт переправи надало Норвезьке управління державних доріг. 

Як повідомили в Мінінфраструктури, мости будуть встановлені на звільнених територіях України. Це тимчасові конструкції типу acrow/bailey, що застосовують для пересування важких транспортних засобів - вантажівок з гуманітарною допомогою, карет швидкої допомоги, пожежних авто, ремонтних бригад.

Відомо, що Норвегія стала вже третьою країною, яка передала в Україну гуманітарну допомогу для відновлення дорожньої інфраструктури. Раніше Україна отримала тимчасові мости від Чехії та Франції. Невдовзі «Укравтодор» очікує мости від Швеції та ще одну партію чеських тимчасових переправ.

Нагадаємо

У грудні міністерка закордонних справ Норвегії Аннікен Гуйтфельдт заявила, що країна передасть Україні 10 мостів, щоб допомогти відновити сполучення у регіонах.

Українські Національні Новини

Економіка